Phil Rasmussen

Philip M. Rasmussen (født 11. mai 1918 – død 30. atpril 2005) var en amerikansk løytnant som var tilordnet til den 46. jager skvadron på Wheeler Army Airfield på øya Oahu under det japansk angrepet 7. desember 1941 på Pearl Harbour. Han var en av de få amerikanske piloter som klarte å komme i luften den dagen.

Rasmussen ble tildelt Silver Star for sine handlinger. Han fløy mange senere kampoppdrag, inkludert et bombetokt over Japan som ga ham en Oak leaf cluster. Han fortsatte i forsvaret etter krigen og trakk seg til slutt fra USAF som oberstløytnant i 1965. Han døde i 2005 av komplikasjoner fra kreft og ble begravet på Arlington National Cemetery.

Om morgenen den 7 football tops cheap. desember ble løytnant Rasmussen vekket da han så ut av vinduet en gruppe japanske fly slippe bomber på plassen. Han festet sin ,45 kaliber pistol på utsiden av sin pyjamas og løp for å få tak i et fly.

De fleste av flyene var ødelagte, men Rasmussen fant en uskadd Curtiss P-36 Hawk og taxed det til et revetment hvor han fikk det lastet med ammunisjon. Under en pause i bombingen tok han av sammen med tre andre piloter. De fikk ordre via radio om å fly til Kaneohe Bay på nord-øst siden øya. De amerikanske pilotene kom senere i kamp med 11 japanske fly. Til tross for å ha et fast 7,62 mm maskingevær og bare begrensede muligheter med sin ,50 kaliber pistol, klarte Rasmussen å skyte ned en Mitsubishi A6M Zero. Flere andre japanske flygere ble angrepet, inkludert en som tydeligvis forsøkt å ramme ham. (Den japanske pilot, Iyozo Fujita fløy tilbake til hangarskipet «Sōryū» og overlevde krigen.)

Rasmussens fly ble skadet og falt i et ukontrollert stup inn i skyene over fjellterrenget. Etter å ha kommet gjennom skyene i om lag 1 500 meter høyde gjenvant han kontrollen over flyet og kom tilbake til Wheeler, hvor han landet uten bremser, ror, eller halehjul. Muntlige beretninger om antall kulehull i flyet varier, men de fleste angir ca. 500.

En utstilling om andre verdenskrig i National Museum of the United States Air Force i nærheten av Dayton, Ohio har en utstillingsdukke av en pysjamaskledd pilot klatre inn i en Curtiss P-36 Hawk how to tenderize tough cooked beef. Utstillingen viser detaljer i hvordan Rasmussen utnyttet dagen, uformelt med tittelen «The Pajama Pilot»