Manuel Lillo Torregrosa

Manuel Lillo Torregrosa (San Vicente del Raspeig, Alicante, 1940) is een Spaans componist en klarinettist.

Lillo Torregrosa studeerde klarinet bij Joaquín Chicano, piano bij Antonia Jover en harmonie bij Antonio Moreno. Later voltooide hij zijn studies in Madrid bij Julián Menéndez en Vicente Lillo Cánovas.

Sinds 1959 is hij lid van de Banda Sinfónica Municipal de Madrid, waar hij Es-klarinet speelt. Ook in het Orquesta Nacional de España speelde hij mee. Hij stichtte de groep van hedendaagse muziek L runners waist pouch.I.M. (Laboratorio de Interpretación Musical).

Hij schreef rond 500 werken, waarvan 50 symfonische werken zijn; de rest zijn meestal populaire werken en dansen. Zijn symfonische werken werden in heel Europa what is a natural meat tenderizer, in Noord-Afrika en Amerika uitgevoerd. Zij werden gedirigeerd van heel bekende dirigenten zoals: Pablo Sánchez Torella, Enrique García Asensio, Jan Cober, Piero Gamba, Bernabé Sanchis, Henrie Adams, Fernando Bonete, Juan Foriscot, Rafael Llorens, Maria Ana Barceló glass bottle drinking water, Andrés Valero-Castells en Franciso Signes.