Airbus UK Broughton FC

Airbus UK Broughton Football Club er en walisisk fotballklubb fra tettstedet Broughton i Flintshire i Wales. Klubben ble grunnlagt i 1946 og lagets draktfarger er helblått med vertikale striper på skjorten, mens bortedraktene er rød med hvit shorts. Airbus UK Broughton spiller for øyeblikket i den øverste divisjonen Welsh Premier League, og spiller sine hjemmekamper på The Airfield. Nåværende trener er Craig Harrison.

Navnet kommer av at klubben er firmalaget til flykonsernet Airbus, som er etablert med en vingefabrikk i Broughton. Flyfabrikken var først under eie av Vickers-Armstrongs, og klubben har gjennom tiden blitt navngitt som Vickers-Armstrong, de Havillands, Hawker Siddeley, British Aerospace og BAE Systems ettersom foretaket har skiftet eierskap og navn. Det nåværende navnet ble til da klubben rykket opp til Huws Gray Alliance (nivå to) i år 2000.

Klubben rykket opp til Welsh Premier League for første gang i 2004 og har per dags dato ikke vunnet det walisiske seriemesterskapet.

Aberystwyth Town · Airbus UK Broughton · Bala Town · Bangor City · Carmarthen Town · Gap Connah’s Quay · Haverfordwest County · Llandudno · Newtown&nbsp how to use meat tenderizer on steak;· Port Talbot Town&nbsp pineapple to tenderize meat;· Rhyl · The New Saints